Kylling med omtanke

Dansk Kylling Økologisk kylling Økologisk mærkning Øko Producenter: - Lennarth Nielsen - Mads Nielsen - Rasmus Åkerstrøm - Asger Petersen - Søren Degn Clausen - Morten Hansen - Frank Boddum MajsPlus kylling
 

Der er en livsstil at være producent af økologisk kylling


Hvad kom først
Med et glimt i øjet har man altid spurgt, hvem der kom først – hønen eller ægget. Een ting er i hvert fald sikker: Den første kylling var ­økologisk!

For at komme så tæt på kyllingernes naturlige adfærd som muligt handler opdræt af økologiske kyllinger om to vigtige ting: dyrevelfærd og kyllingernes gode kvalitet - I Danmark er begge dele helt i top.

Kyllingerne skal kort sagt have det godt, så de kan bruge deres naturlige instinkter. De elsker at gå og skrabe og pikke, og derfor er der aldrig brug for næbtrimning. Udover at de får almindelig økologisk foder, finder de selv god føde – orme, biller, ukrudt – og desuden skal de have adgang til grovfoder som græs, ensilage, frugt og grøntsager.

I menuen til venstre kan du læse om hver enkelt økologisk producent.

Her på kortet kan du se hvor i landet vores økologiske producenter bor 

  økologiske kyllinger