Viden om Kylling

Salmonella Campylobacter Sporbarhed Produktion af slagtefjerkræ Links Halal slagtning Trædepudesvidninger CO2 forbrug ved kyllingeproduktion
 

Campylobacter

Bakterien Campylobacter findes overalt i naturen og udgør et sundhedsproblem i hele verden. God køkkenhygiejne hvor kød og grøntsager holdes adskilt, og kød gennemsteges, fjerner imidlertid risikoen.

Indsatsen mod bakterien er blevet intensiveret, og HKScan Denmark deltager via brancheorganisationen Dansk Slagtefjerkræ i en landsdækkende undersøgelse af, hvorfor problemet i visse perioder er større end i andre. De første resultater viser, at daggamle kyllinger slet ikke har bakterien, hvorfor der skal fokuseres på mulige smittekilder under opvæksten.
20% af de danskere, der bliver syge af Campylobacter, har fået smitten under rejse i udlandet. De fleste udbrud forårsages af upasteuriseret eller fejlpasteuriseret mælk eller forurenet drikkevand. Herhjemme er kød af fjerkræ, svin, kvæg og lam samt kontakt med kæledyr årsag til 75% af alle tilfælde.

Typerne Campylobacter Jejuni og Coli er de hyppigste hos mennesker. Symptomerne er oftest diarré, mavesmerter, kvalme og feber.

Læs mere om campylobacter på www.fvm.dk

 

Vidste du at...

reagensglas fra Steins laboratorium


..... de fleste blive syge om sommeren , fordi det glipper med hygiejnen når vi griller udendørs?