Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Tips! Grill-hygge tips
 
Det rigtige grillværktøj
1. grillstarter
2. grilltang
3. stegetermometer
Briketterne skal være dækket af et fint lag aske og gløde ensartet.
Kylling
Det skal syde, når kødet lægges på grillen.
Anvend 2 tallerkener: én til råt kød og én til grillet kød.
Tænd op med en grillstarter med optændingsblokke og et enkelt stykke avispapir - aldrig optændingsvæske!
Smør ikke risten. Det gør ingen forskel og du risikerer, at olien havner i ilden og brænder.
 Hav altid en spand vand i nærheden, når du arbejder med åben ild
 
Træspyd lægges i vand inden de anvendes.
Et par havehandsker beskytter fin mod varmen når man skal hælde kul ud af grillstarteren eller flytte en varm rist.