Viden om Kylling

Salmonella Campylobacter Sporbarhed Produktion af slagtefjerkræ Links Halal slagtning Trædepudesvidninger CO2 forbrug ved kyllingeproduktion
 

Halal-slagtet



De største danske slagterier Halal-slagter al fjerkræ.
Årsagen er mange årtiers eksportsucces til muslimske lande, hvor Halal-slagtning er påkrævet. Da en del af hver eneste kylling vi slagter, bliver solgt til muslimske lande, bliver alle vores kyllinger Halal-slagtet.

Det koster ikke forbrugerne hverken mere eller mindre, at vi  gør dette og rent slagtemæssigt gør det heller ikke nogen forskel, for det er kun måden, slagtningen overvåges på, der er speciel ved Halal.

Slagtningen skal ifølge loven overværes af en slagterimedarbejder for at sikre, at dyrene ikke lider overlast. På de danske slagterier er disse medarbejdere muslimer. Når man begynder at slagte, og hver gang der har været en pause i slagtningen, fremsiger den muslimske medarbejder en bøn for sig selv, der oversat lyder: ”I Guds navn. Allah er den største.”

Bønnen er i realiteten det eneste, der adskiller metoden fra en almindelig slagtning. Den foregår i henhold til vores egen lovgivning ved, at fjerkræet hænges op, hvorefter hovedet føres gennem et strømførende bad, som gør kyllingerne bevidstløse. Derefter skæres begge halspulsårer over – enten manuelt eller med en roterende kniv. De dør således hurtigt og smertefrit. De er bevidstløse.

Ekstraudgiften til eksportcertifikater til de muslimske lande betales af importørerne selv.

 

Halal-logo

Halal logo

 

 
 Print