Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Kødandel Tips!
 

Fordelningen mellem kød, ben, skind og fedt


 
 
Hel kylling
Rå vægt: 1.290 - 2.340 g
Kød: 51-60% - gennemsnit ca. 58%
Skind og fedt: 10-16% - gennemsnit ca. 12%
Ben: 29-33% - gennemsnit 30%

 

 
 
Kyllingelår med rygben
Rå vægt: 137-262 g
Kød: 41-50% - gennemsnit ca. 44%
Skind og fedt: 15-23% - gennemsnit ca. 20%
Ben: 32-38% - gennemsnit 36%



 
 
Kyllingeoverlår
Rå vægt: 107-181 g
Kød: 59-70% - gennemsnit ca. 64%
Skind og fedt: 13-20% - gennemsnit ca. 18%
Ben: 14-24% - gennemsnit 18%



 

 
 

Underlår  

Rå vægt: 100-150 g
Kød: 56-63% - gennemsnit ca. 60%
Skind og fedt:   3-10% - gennemsnit ca. 5%
Ben: 29-39% - gennemsnit 35%

 
Hvor meget kød får man?

% råt kød 

% TK* (Kniv og gaffel)

% TK* (Pillet af)

Hel Kylling

55-60

35-40

ca. 45 

Hele lår med rygben

ca. 50

35-40 

40-45

Hele lår

ca. 60

35-40 

ca. 45

Underlår

ca. 60

35-40 

ca. 45


*TK= tilberedt kød

Kilde: DMA