HKScan Denmark

Historie Producenter Hygiejne og fødevarekontrol Miljø politik Ledergruppen
 

Fødevaresikkerhed har højeste prioritet

Rose har for længst erkendt, at vejen til fødevaresikkerhed går via forebyggelse. Der gør vi en stor indsats, og har altid gjort det. Og da Danmark – og hele verden med for den sags skyld – for nogle år siden blev truet af et alt for højt salmonellaniveau, svarede Rose øjeblikkelig igen med skærpede sikkerhedsforanstaltninger.

Stor succes
Resultaterne er da heller ikke udeblevet. HKScan Denmark A/S har investeret umådelig mange ressourcer og økonomiske midler i forebyggelse, og vi har rekordlave forekomster af de uønskede bakterier i dag. Danske kyllinger er nogle af de sikreste kyllingeprodukter i verden, og under én procent af danske salmonellaforekomster stammer i dag fra kylling. Det er faktisk lidt af en præstation, og vi er ret stolte af den. Men vi mener også, at kylling er et så sundt og elsket dansk fødevareprodukt, at der ikke skal spares nogen midler for at forsvare det mod angreb udefra.

Særstatus i EU
På basis af succesen med at bekæmpe salmonella ansøgte Danmark sidste år EU om særstatus for danske kyllingeprodukter og konsumæg. Vi har fået ja, så nu får vi lov til at stille krav til importen af disse produkter. Det betyder, at alle kyllingeprodukter fremover skal testes og findes fri for salmonella, før de kan indføres i Danmark. Vores særstatus forventes at træde i kraft inden udgangen af 2009.

 

Vidste du at...


...HKScan Denmark arbejder kontinuerligt med at optimere sikkerheden i kyllingeproduktionen - lige fra rugerierne til transporten til slagteriet.