Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Tips! Grill-hygge tips
 
Fjerkræ skal altid gennemsteges. Kødsaften skal være helt klar.
Opbevar rå fjerkræ i fryser eller køleskab, det vil sige ved max. 5 grader, indtil det skal tilberedes.
Kylling Smid emballagen væk, når fjerkræet er taget ud. Kom fjerkræet i en skål indtil tilberedningen.
Undgå, at frossen fjerkræ, som er lagt til optøning, drypper ned på andre madvarer.
Hvis en tilberedt ret med fjerkræ ikke skal spises med det samme, skal den opbevares i køleskabet.
Lad ikke madrester blive stående på bordet ved almindelig køkken-temperatur. Sæt dem straks i køleskabet
Hold rå fjerkræ adskilt fra tilberedt fjerkræ såvel som fra andre rå madvarer.
Ved evt. genopvarmning, f.eks. i mikroovn, skal retten være dampende varm helt ind i midten