Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Tips! Grill-hygge tips
 
Brug kogeplade frem for ovn, når det kan lade sig gøre. Det kan spare op til 70% af strømmen.
Sørg for at gryde og kogeplade passer sammen. Kogepladen skal hellere være for lille end for stor.
Kylling
Udnyt ovnens for- og eftervarme. Spar 10 - 25% ved at sætte maden i kold ovn og slukke 5-10 min. før tid.
Tilbered flere ting ad gangen i ovnen og tø maden op først. Derved kan du spare henholdsvis 60% og 30%.
Der skal være max. + 5° i køleskabet. Du kan måle temperaturen ved at stille et lille termometer ind i et glas med vand. Lad glasset stå til næste dag.
Tø maden op i køleskabet, så du udnytter kulden fra den frosne mad.
Der skal være  -18° i fryseren. Hvis du sænker temperaturen mere, koster det 2-5% for hver ekstra grad.
Det er en god ide at handle stort ind. Du sparer på transporten.
Afrim fryseren jævnligt. Derved sparer du på energien og forlænger kompressorens levetid.
Det er transportbesparende at købe varer, der er producerert i nærmiljøet.
Lad emhætten køre ved lav eller jævn hastighed, med mindre du steger ved så høj varme, at der er kraftig stegeos.