Kylling med omtanke

Dansk Kylling Økologisk kylling Økologisk mærkning Øko Producenter: - Lennarth Nielsen - Mads Nielsen - Rasmus Åkerstrøm - Asger Petersen - Søren Degn Clausen - Morten Hansen - Frank Boddum MajsPlus kylling
 

Det ligger i Lennarts rygrad, at dyr går udenfor

Øjnene ser langt, når Lennart Nielsen skuer ud over sine syv hektar marker omkring gården ved Sindal i Nordjylland. Jorden med græs, hvor de brune kyllinger tripper rundt, er nemlig flad kun afbrudt af træer og buske, hvor dyrene søger skygge og læ for sol, regn og vind.


”Det er et skønt syn, når man kigger på kyllingerne ude på markerne. Man kan se, de har det godt, når de går herude og spiser græs og roder i jorden efter regnorme og fluer. Kyllingerne får en god benstruktur og en meget pænere fjerdragt, når de får lov at komme på græs.”


Dyr og livet på landet har altid været en del af Lennart. Han er vokset op blandt malkekøer og marker, og han er uddannet landmand. Lennart har arvet sine forældres syn på dyr:
”Mine forældre var ikke økologer, men de drev gården med malkekvæg, som om de var. Mine forældre var nogle af de første til at indføre løsdriftsstalde, og kørerne gik på græs hele sommeren indtil november. Det ligger i min rygrad, at dyr skal gå uden for.”


Da Lennart blev fjerkræopdrætter, var der ingen tvivl i landmanden fra Sindal – kyllingerne skulle på græs, og gården skulle drives økologisk.
”Økologi er vejen frem,” slår Lennart fast.
Hans kyllinger på markerne kan ses fra vejen, når forbipasserende kører forbi. Mange vil gerne se, hvordan man opdrætter fjerkræ, og Lennart viser gerne kyllingerne frem til de mange besøgende på gården.
”Nogle tror, at fjerkræopdræt bare er masseproduktion i store indendørs stalde. Men når de kommer her, så finder de ud af, at kyllingerne faktisk har det godt og går udenfor. Det er jeg stolt af,” smiler Lennart.

 

Besøg Lennarth og alle hans kyllinger