Kylling med omtanke

Dansk Kylling Økologisk kylling Økologisk mærkning Øko Producenter: - Lennarth Nielsen - Mads Nielsen - Rasmus Åkerstrøm - Asger Petersen - Søren Degn Clausen - Morten Hansen - Frank Boddum MajsPlus kylling
 

Økologisk kyllingeproducent Mads Nielsen

Mads har lært hvordan økologi kan forebygge stress
Mads Nielsens økologiske kyllinger kan se Limfjorden, hvis de strækker sig en anelse – eller med sikkerhed, hvis de hopper op på ryggen af ham. Det gør de ofte, når han sætter sig hos dem, og det synes Mads er hyggeligt.

Han bor med familien i nærheden af Vinderup mellem Struer og Skive i Nordjylland og blev uddannet landmand i 1986, men før han etablerede sig, måtte han se verden. Det brugte han et år på med rygsæk og kom hjem med store oplevelser.

Den første gård blev købt i 1991, og siden fulgte 2 mere.
Nu har han fået mod på økologien og omlagt den ene gård til økologisk opdræt af kyllinger med en årlig produktion på omkring 18.000 af slagsen. 

De økologiske kyllinger har et stort udeareal, hvor de går i blandede flokke, og hvor de spiser masser af ukrudt.


Mads observerer, hvordan de har en helt anden adfærd end konventionelle kyllinger, fordi de har plads, og fordi de elsker at gå og skrabe og pikke i jorden efter godbidder og det gode grove naturlige foder, som de får ved at spise gulerødder, brændenælder og hø – plus naturligvis en masse frisk luft fra Limfjorden.

 

Mads og familien er glade for økologien, fordi det er en helt anden oplevelse for dyr og mennesker. Tættere på naturen og dejligt afstressende i en moderne, hektisk hverdag.

Besøg Mads og alle hans kyllinger