Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Tips!
 

I køkkent med Thomas Rode

 
 
  Thomas Rode, viser her hvordan du kan snøre din kylling inden tilbedredning, og derefter hvordan du bedst udskærer den.

 

 

Partering af kylling



 

Kyllingen rengøres
– skylles indvendig og udvendigt
 
Løsn låret i begge sider med en skarp kniv og skil der­efter lårbenet fra skroge­t, ved leddet bag på kyllingen,  hvor lårbenet hæfter mod ryggen.

Del lårstykket i to dele ved leddet (underlår og overlår).

3A Skær langs brystbenet og skil køddet fra skroget, nedefra og op,  indefra og ud, på begge sider. Skær ind til ønskebenet.

3B Alternativt kan du dele skroget ved at skære helt igennem brystbenet, skille ved ønskebenet og dele på begge sider af ryggen hvor lårbenet hæftede. Bryststykket kan derefter deles i yderligere 2-3 stykker.

Vingen skilles fra skroget ved at skære i leddet hvor ønskebenet slutter. (5) Del derefter vingen ved yderste vinge­led.

Du har nu:
2 brystfiléter (evt. 2 x 3 stk)
2 overlår
2 underlår
2 vinger
1 skrog
2 vingespidser (kog evt. bouillon på dem)
Gumpen