HKScan Denmark

Historie Producenter Hygiejne og fødevarekontrol Miljø politik Ledergruppen
 

ROSE Kyllingeproducenter er noget helt særligt


Over 100 producenter og de er alle samme specielle
 
- specielt dygtige til at samarbejde og specielt klar til at flytte sig og prøve nyt. 

Rose og producenterne står sammen om at innovere
Vi kender vores producenter og kan altid håndplukke den, der egner sig bedst til den enkelte opgave, f.eks. i forbindelse med udviklingsarbejdet når en ny type kylling er under indkøring.

Majskyllingen skal f.eks. have specialfoder under opvæksten, mens en kunde i Mellemøsten kun vil have særligt små kyllinger.

Begge opgaver kræver særforplejning, der kan medføre ekstraudgifter for producenten.

Her er aftalen naturligvis altid, at HKSCAN betaler alle ekstraudgifter, hvis producenten til gengæld vil lægge sin produktion om, så den passer til behovet.

 
 

Der er en livsstil at være producent af økologisk kylling


Hvad kom først
Med et glimt i øjet har man altid spurgt, hvem der kom først – hønen eller ægget. Een ting er i hvert fald sikker: Den første kylling var ­økologisk!

For at komme så tæt på kyllingernes naturlige adfærd som muligt handler opdræt af økologiske kyllinger om to vigtige ting: dyrevelfærd og kyllingernes gode kvalitet - I Danmark er begge dele helt i top.

Kyllingerne skal kort sagt have det godt, så de kan bruge deres naturlige instinkter. De elsker at gå og skrabe og pikke, og derfor er der aldrig brug for næbtrimning. Udover at de får almindelig økologisk foder, finder de selv god føde – orme, biller, ukrudt – og desuden skal de have adgang til grovfoder som græs, ensilage, frugt og grøntsager.

I menuen til venstre kan du læse om hver enkelt økologisk producent.

Her på kortet kan du se hvor i landet vores økologiske producenter bor 

  økologiske kyllinger
 
 

Majskyllingen har fået et ekstra PLUS


 

 

MajsPlus-kyllinger
– det er go’ smag + dyrevelfærd

Franskmændene har gjort det i mange år, og herhjemme kan vi heldigvis også nyde den ekstra saftighed og den kraftigere smag i majskylling.

Majskyllingen har fået et ekstra Plus... 

Du får stadig den lækre fyldige og saftige smag af dansk majs­kylling, samtidig med at vi har forbedret dyrevelfærden for kyllingerne.

MajsPlus-kyllinger har nemlig 20% mere plads at boltre sig på hos de danske landmænd, de får hø og halm som aktivering i staldene og så må transporttiden til slagteriet ikke overstige 1½ time.

 

Klik på kyllingerne og læs mere...