ROSE Producent

Producenter Økologiske Producenter God praksis LRP Noteringen
 

HKScan Denmark har blikket rettet fremad

Leverandører i Jylland og på Fyn producerer årligt ca. 65 mio. kyllinger.
For tiden sørger 100 producenter med tilsammen 302 kyllingehuse for at levere råvarer af høj kvalitet til vores tre slagterier. De fleste kyllingehuse er nye og moderne stalde med optimale forhold, som tilgodeser kyllingernes velfærd. Staldenes indretning og kvalitet er vigtig, for at kunne producere uden brug af antibiotiske vækstfremmere, og for at kunne undgå Salmonella og Campylobacter i kyllingerne.

Alle huse er udstyret med avancerede computerstyrede fodrings- og klimaanlæg, som overvåger den enkelte kyllingeflok ved hjælp af en kontinuerlig registrering af foderforbrug, vandoptagelse og indendørsklima

Anlæggene er tilkoblet alarmenheder, som via telefonsystemet sikrer øjeblikkelig tilbagemelding til producenten, hvis der opstår uregelmæssigheder af betydning for kyllingernes trivsel og velfærd.

De daggamle kyllinger vejer ca. 50 gram, når de sættes ind i et nyvasket, rent hus, forsynet med frisk og tør strøelse og varmet op til en god temperatur. Når de slagtes ca. 5 uger senere, har de opnået en vægt på 2.000 - 2.200 gram.

 

Vidste du at...

kylling


..... at temperaturen i kyllingehusene er 35° C i de første dage efter kyllingerne er blevet sat ind?