Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Tips!
 

Alt kan i praksis spises på en kylling - også indmaden



 


Tilberedning
For kylling, såvel som fjerkræ i det hele taget, gælder det at kødet altid skal steges eller koges helt igennem. Det vil sige, at kødet skal være hvidt, og kødsaften skal være helt klar. Er den det, er der ingen risiko for bakterier.

Ved større kødstykker kan det være en god ide at bruge stegetermometer, så man har noget at støtte sig til. Temperaturen i midten af kødet skal være min. 75° C, men check, at stegetermometeret ikke berører benene, da man så ikke kan regne med temperaturen. 

Hvor lang tid kødet skal have, afhænger naturligvis af, hvilken udskæring det drejer sig om - klik på billedet til venstre og se de forskellige tilberedningstider.

Traditionel ovn kontra varmluftovn: den jævne påvirkning af varm luft øger stegeeffekten, så varmluftovnen klarer sig med ca. 20˚ mindre end den traditionelle ovn. Ved lange stegetider kan man ofte trække lidt tid fra også - typisk omkring 10 minutter.

 


Klik på den del af kyllingen som du ønsker at se tilberedningstid for.