Tilberedning

Bestil Økokogebog Hel Kylling Brystfilét Inderfilet Helt lår Underlår Overlår Vinger Indmad Partering Næringsværdier Tips!
 

Alt kan i praksis spises på en kylling - også indmaden



 


Hel kylling
Det er ikke svært selv at klippe/skære kyllingen op i mindre dele, men den kan også tilberedes hel. 

Kyllingen kan enten koges eller steges (gryde eller ovn).

Tilberedning som hel kylling:
Bind evt. lårerne sammen og vingerne ind til kroppen (specielt ved grydestegning og kogning) så kyllingen ikke går fra hinanden, når den bliver mør.
Hvis den steges hel, kan den fyldes med favoritfyldet, hvilket lægger lidt ekstra stegetid til.

Kogning: Dækkes lige akkurat med vand. Tilsæt salt, hel peber og evt. laurbærblade, suppevisk, løg, gulerødder o.lign. for smag. Koges ved relativt lavt blus til låret føles løst.

Grydestegning:
Brunes godt ved stærk varme og steges videre under låg 45-60 min v/middelvarme.

Ovn:
Krydres efter smag og steges 60-70 min v/200˚ (varmluft: ca. 60 min v/180˚)

OBS: Frosne kyllinger skal have samme behandling som ferske, blot længere tid.
Grydestegning kan dog ikke anbefales her.

 

 

Klik på den del af kyllingen du ønsker at se tilberedningstid for.