Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Citronmarineret brystfilet

 

 


Citronmarineret brystfilet
4 personer

Ingredienser:
4 stk. kyllingebrystfilet med skind
Saft og skal (kun det gule) fra 1 stor citron
1 dl olivenolie
4 kviste timian
Salt, peber
1 stort helt hvidløg + 1 fed
8 skiver flutes
1 kg kartofler
2 suppeterninger
4 rosmarinkviste
Lidt smør
4 stk. kryddertomater, finthakkede

Tilberedning:
Rør citronsaft og -skal, olie, timian og et fed hakket hvidløg sammen og krydr med salt og peber. Hæld marinaden over kyllingefileterne og lad det trække mindst 1/2 time.
Skræl og kog kartoflerne i vand tilsat suppeterninger, rosmarin og smør i ca. 30 min.

Del hvidløget på midten og bag det i ca. 20 min ved 200° C.
Brun kyllingestykkerne på en pande, og steg dem færdige i ovnen sammen med hvidløget. Vend fluteskiverne i olivenolie, drys med salt og bag dem sprøde i ovnen. De bagte hvidløg kan lige smuttes ud af skallen og smøres på brødet. Brødene pyntes med finthakkede kryddertomater.

Tips: Hvis man holder meget af hvidløg, bliver retten meget delikat, hvis man serverer halve bagte hvidløg til.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften