Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Citronstegt kylling med agurksalat

 

 


Citronstegt kylling med agurksalat
10 personer

Ingredienser (10 pers.):
20 stk. kylling overlår/underlår (kan erstattes med stk. 10 kylling lår med rygben)
1 dl rapsolie
1 stk. hvidløg
3 stk. citroner

10 dl ris
2 spsk. karry
3 dl rosiner
2 dl ristede løg
hakket persille

Agurkesalat:
3 stk. agurker
2 dl kogende vand
2 dl eddike, Heidelberg
½ dl sukker
3 stk. laurbærblade
1 spsk. sorte peberkorn
2 stk. økologiske citroner

Tilberedning:
Skyl agurkerne, skær enderne fra og skær agurken i tynde skiver evt. på en mandolin eller på en skæreplade. Kog vandet op med eddike, sukker, laurbær og peberkorn. Lad lagen køle af ved stuetemperatur. Pres agurkeskiverne fri for væde, vend dem i lagen og tilsæt evt. revet citronskal. 

Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl kylling lårene med rapsolie. Halver hvidløget og gnid kyllingerne ind. Læg kylling lårene på en bradepande og dæk dem med citronskiver og steg dem i ovnen i 25 minutter.(Kylling lår med rygben skal have ca. 35 minutter)
Kog risene efter anvisning på pakken. Vend risene med karry, rosiner, ristede løg og hakket persille. Server risene til citronkyllingen og den hjemmelavede agurkesalat.  

 

 
Print opskriften
Gem opskriften