Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Coq an vin

 

 


Coq an vin
4 personer


Ingredienser:

1 kylling, ca 1300 g
Salt og peber
75 g bacon i tern eller letsaltet svinebryst
Evt. ½ dl cognac
½ l tør rødvin
15 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 kviste timian
3 stilke persille
2 laurbærblade
Kødsnor, te- eller kaffefilter
Evt. saucejævner
20 g smør
250 g små champignoner
½ bundt persille


Tilbehør:
Grovflutes, ca. 300 g


Tilberedning:

Del kyllingen i fire - seks stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en gryde eller sauterpande op ved god varme. Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad.

Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken. Kom bacon i tern i gryden og svits det. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Sluk for emhætten. Hæld cognac over og flamber. Tilsæt rødvin, hele løg og hakket hvidløg. Bind en krydderbuket af timian, persille og laurbærblade. Hold det sammen med snor eller kom det i et filter. Kom det i retten. Løg låg på og kog ved svag varme i 35-45 minutter til kyllingelårene er gennemkogte og møre. Tag kødet op, skum evt. skyen for fedt og jævn evt. skyen lidt. Smag til med salt og peber.

Rist champignon på en pande i gyldent smør, og kom dem i retten.

Hak persillen og server den til retten.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

 
Print opskriften
Gem opskriften