Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Dansk økologisk bondekylling med gorgonzola

 

 


Dansk økologisk bondekylling med gorgonzola
10 personer

Ingredienser:

2-3 stk. danske øko-kyllinger ca. 3½ kg
500 g gorgonzola
1 dl rapsolie
1 helt hvidløg
4 peberfrugter grøn/rød
olivenolie
15 blommetomater
1 franskbrød uden skorpe
1 dl olivenolie
2 agurker
1 bdt bredbladet persille
1 glas blomsterkapers
150 g sorte oliven

Tilberedning:
Tænd ovnen på 180° C. 
Løft forsigtigt skindet på kyllingerne og fordel gorgonzolaen under kyllingernes skind. Smør kyllingerne med rapsolie og gnid dem med et halveret hvidløg. Steg kyllingerne i ovnen i ca. 1½ time. Smør peberfrugterne med olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Bræk brødet i større stykker, vend dem i olivenolie og rist dem gyldne på en pande. Halver tomaterne og steg dem på panden i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme. Halver agurkerne på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær agurkerne i skiver. Rens de bagte peberfrugter og skær dem i stænger. Skyl og pluk persillen groft. Vend alle grønsagerne sammen i en stor skål og anret dem på et fad med blomsterkapers, persilleblade, oliven og de ristede brødstykker.

 
Print opskriften
Gem opskriften