Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Grydestegt kylling med dildagurker

 

 


Grydestegt kylling med dildagurker
10 personer

Ingredienser:
3 stk. hele majskyllinger
2 bdt. persille
3 stk. rødløg
3 fed hvidløg
40 g smør
½ dl rapsolie
1 l vand
3 stk. gulerødder
3 stænger bladselleri med top
15 hele peberkorn
2,5 kg kartofler
50 g smør
3-4 dl piskefløde
salt og peber

Dildagurk:
½ dl æbleeddike
½ dl sukker
10 peberkorn, evt. rosa
5 stk. enebær
2 stk. agurker
1 bdt. dild
salt og peber

Tilberedning:
Skyl persillen og hak den groft. Pil rødløgene, skær dem i tern og vend det med persille og presset hvidløg. Kom løg- og persillefyldet i kyllingerne, smelt smørret i en stor gryde med rapsolie og brun kyllingerne på alle sider. Tilsæt vand, gulerødder, bladselleri og peberkorn og lad kyllingerne simre under låg i ca. 50 minutter til kyllingerne er gennemstegte.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af. Kom en stor klat smør over de varme kartofler. 

Dildagurker:
Kog æbleeddike, sukker, peber og knuste enebær sammen i en lille gryde til det er klart og lad eddikelagen køle af til stuetemperatur. Skær agurkerne i tynde skiver og vend dem i den lune eddikelage med hakket dild. Smag dildagurkerne til med salt og peber og server til de grydestegte kyllinger.

Tag kyllingerne op af gryden og lad dem trække på et fad. Si kogelagen og kog den ind til det halve. Tilsæt fløde, lad den tykne/skille og smag til med salt og peber. Skær kyllingen i 6 stykker og server kyllingen med fyld til de stegte kartofler med dildagurker.

 
Print opskriften
Gem opskriften