Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Morfars kyllingefad

 

 


Morfars kyllingefad
10 personer

Ingredienser:
1 kg hakket kyllingekød
6 stk. bagekartofler
800 g gulerødder
2 stk. squash
3 stk. løg
1 dl sødmælk
50 g smør
1 tsk. reven muskatnød
salt og peber
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
3 spsk. oregano
4 dåser flåede tomater
1 dl rasp
1 dl reven parmesanost

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200° C.

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i skiver. Skyl squashene og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og hak dem fint.

Kog halvdelen af gulerødderne med kartoflerne i 20 minutter uden salt. Hæld vandet fra grøntsagerne, mos dem med mælk og smør og smag grøntsagsmosen til med revet muskat, salt og peber.

Smelt smør og olie i en gryde med løg og presset hvidløg. Tilsæt hakket kyllingekød og brun det under omrøring. Tilsæt løg, squash, oregano og resten af gulerødderne og steg det hele i et par minutter. Tilsæt flåede tomater, lad det koge op og smag til med salt og peber.

Fordel kyllingesovsen i ildfaste fade og dæk med grøntsagsmosen. Drys med rasp og reven parmesan og bag kyllingefadene i ovnen i 25 minutter.     

- og selvom Morfar ikke er meget for det, så kan der serveres en grøn salat med mormordressing til!

 

 
Print opskriften
Gem opskriften