Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Grillet garlic urteroast med ruccola

 

 


Grillet garlic urteroast med ruccola
4 personer

Ingredienser:
1 hel kylling
100 g blødt smør
1 dl hakket purløg 
1 dl basilikumblade
2 fed hvidløg, presset
salt og friskkværnet peber
2 hele hvidløg, delt i halve

Ruccolaolie: 
100 g ruccolablade
1 dl rapsolie 
50 g revet parmesan
salt og peber

Tilbehør: 
Godt brød
Blandet grøn salat fx med ærter, tomat,


Tilberedning
Læg kyllingen på brystet på et skærebræt. Fjern rygbenet med en skarp kniv og fold kyllingen ud. Gnid den med salt og peber på begge sider og læg den med skindsiden opad. Løsn skindet let og lav huller under skindet med en finger.
Mas krydderurterne i en morter og bland det sammen med det bløde smør. Fordel kryddersmørret under skindet på kyllingen og læg kyllingen i et ildfast fad eller en alubakke sammen med de halve hvidløg.
Grill den i ovnen eller ved indirekte varme i en kuglegrill i 50-60 minutter.
Server med godt brød til at suge al den gode væde op fra fadet og suppler med ruccolaolie og en blandet grøn salat.

Rucolapesto: Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

 
Print opskriften
Gem opskriften