Grillkylling med honningsmør

Grillkylling med honningsmør

Samlet arbejdstid: 70 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 30 min
Mellem

Tilberedning

  1. Læg kartoffelbåde i bradepanden under kyllingen, de får en dejlig smag af honningsmørret. Skyller man kartoffelbådene i koldt vand bliver de flottere brune.
  2. Det er en god ide at tilberede agurkesalaten før kyllingen.
  3. Tænd for ovnens grill.
  4. Klip kyllingen op på hver side af rygbenet. Læg de halve kyllinger med brystet nedad på ovnristen i en bradepande.
  5. Rør alle ingredienser til honningsmør sammen og pensel kyllingen med den. Stil bradepanden i ovnen på nederste rille i 20 minutter. Vend kyllingen og pensl med honningsmør. Fortsæt med at grille i ca. 20 minutter. Flyt bradepanden højere op, hvis den ikke bliver brun og læg folie over, hvis den bliver for mørk.
  6. Flæk agurken og skrab indmaden ud med en ske. Skær den i tynde skiver. Læg dem i en sigte og drys med salt. Lad dem trække en halv times tid.
  7. Skyl dem under rindende koldt vand og kom dem i en skål. Kom æbleeddike, vand, sukker, peber og rosa peber i og rør rundt. Lad det trække en lille times tid eller længere.