Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Grydebagt kylling

 

 


Grydebagt kylling
4 personer

1 økologisk kylling
1 spsk olie
salt
400 g små skrabede nye kartofler
6 hele fed hvidløg
kogende vand så det dækker
1 spidskål eller ½ sommerkål
3 gulerødder
salt, peber
200 g ærter

Tilberedning:
Parter kyllingen i 8 stykker.
Halver kartoflerne og læg dem i en gryde med låg, der kan gå i ovnen, eller i et ovnfast fad med låg. Tilsæt de hele hvidløg og dæk med
vand tilsat salt.
Læg kyllingestykkerne på fadet, dryp med lidt olie og drys med salt.
Stil det i ovnen ved 200 grader i 20 minutter uden låg. Fjern bryststykkerne. Skær i mellemtiden spidskålen i tynde både og del gulerødderne et
par gange på langs. Kom dem i gryden. Tilføj mere vand, hvis retten er blevet for tør. Drys med salt og peber og læg låget på. Lad det
simre i 10 min mere. Kom bryststykkerne tilbage i gryden sammen med ærter og giv det 5 minutter mere. Server fra gryden eller i dybe
tallerkener.

Tip!
Det smager godt med lidt smeltet smør til retten. Sommerkål, der er lidt grovere end spidskål, skal kommes i gryden sammen med kartoflerne.

 
Print opskriften
Gem opskriften