Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Hel kylling serveret med citron marineret hvidkål og valnøddecreme

 

 


Hel kylling serveret med citron marineret hvidkål og valnøddecreme
4 personer

Ingredienser:
1 stk. Kokkeklar hel kylling krydret med ramsløg

½ stk. hvidkål, 500-600 g
4-5 stænger blegselleris
1 stk. skalotteløg,  skåret i tynde ringe
1 stk. citron, økologisk
2 spsk. koldpresset rapsolie
1-2 spsk. kørvel, hakke
Salt & peber

300 g penne pasta
75 g valnødder, fint hakkede
½ fed hvidløg, fint revet
50 g smør
150 ml fløde
2 stk. pasteuriserede æggeblommer, et lille bæger
¼-½ tsk. Cayennepeber
Salt & peber

Tilberedning:
Steg kyllingen i ovnen 1 time og 20 minutter ved 175° C. Tag kyllingen ud og lad den hvile 5-10 min inden den skæres for.

Kasserer de yderste blade af hvidkålen, skær stokken ud og snit kålen fint og kom det en skål. Skyl blegselleri godt og skræl det yderste grove lag af med en kartoffelskræller. Skær dem tyndt og kom dem i skålen sammen med løgringene. Riv skallen fra citronen udover. Kom olie og 2 spsk. citronsaft ved sammen med den hakkede kørvel, salt og peber. Vend det hele sammen og lad det trække 15-20 minutter og smag til med salt.

Brus smørret op på en pande og rist de hakkede valnødder 6-8 minutter ved middelvarme. Kom hvidløg på og rist til det er let gylden, pas på det ikke brænder da de vil blive bittert. Rør fløde, æggeblommer og cayennepeber sammen. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. Når pastaen er kogt, drænes den og vendes sammen med de ristede valnødder. Rør flødemassen i smag til med salt og friskkværnet peber.

Server den hele kylling med den citron marinerede hvidkål og penne i valnøddecreme.

 

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften