Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Majskylling med ærtepuré

 

 


Majskylling med ærtepuré
10 personer

Ingredienser:
3 stk. majskyllinger
2 bdt. bredbladet persille
1 dl olivenolie
600 g flødeost
Salt og peber
5 skiver toastbrød
3 stk. rødløg
3 stk. æg
3 spsk. hakket timian

1 kg frosne ærter
4 spsk. hakket mynte
Lidt vand
100 g usaltet smør
800 g cherrytomater
3 spsk. olivenolie
2 spsk. rørsukker

Tilberedning: 
Tænd ovnen på 180 grader.

Skyl og hak persillen, og vend den med olie, flødeost, salt og peber. Løsn forsigtigt skindet på brystsiden af kyllingerne, og læg halvdelen af flødeostblandingen ind under skindet.

Pil rødløgene, hak dem fint, og smuldr brødet. Rør løg og brød sammen med æggene, og bland det med resten af flødeostblandingen. Fordel fyldet i kyllingerne, og bind evt. lårene sammen med køkkensnor.

Steg de fyldte kyllinger i ovnen i 1½ time til de er brune og gennemstegte.

Tø ærterne op. Blend halvdelen af ærterne med mynte, smør og lidt vand til en ensartet puré. Kom de blendede ærter på panden med resten af ærterne, og steg dem i ca. 5 minutter. Smag ærtepuréen til med salt og peber.

Skyl cherrytomaterne med stilken på. Tør forsigtigt tomaterne, og vend dem med olivenolie. Læg tomaterne med stilk på en bageplade med bagepapir, drys med sukker, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Server tomaterne til kyllingen og den friske ærtepuré. 

TIP: Farseringen erstatter kartofler el. andet tilbehør. Server evt. en grøn salat til. 

 
Print opskriften
Gem opskriften