Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling à la Marengo

 

 


Kylling à la Marengo
4 personer

Ingredienser:
1 kylling, 1400 g
Salt og peber
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 porre
2 dl hvidvin
2 dl bouillon
2 spsk koncentreret tomatpuré
½ citron
1 kvist timian
Evt. lys saucejævner
250 g små champignon
15 g smør
8 skiver sandwichbrød, ca. 400 g
½ bundt persille

Tilberedning:
Del kyllingen i kvarte. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en gryde eller sauterpande op ved god varme. Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad. Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken.
Svits hakket hvidløg samt gulerod og porre i mindre stykker i gryden. Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne. Tilsæt vin, bouillon, tomatpuré, 1 tsk fintrevet citronskal og timian. Læg låg på og kog ved svag varme 35-45 minutter til kyllingelårene er møre. Jævn evt. saucen med saucejævner.
Rist champignon i smør på en pande. Læg dem ved retten.
Rist brødet i smørret, der er tilbage på panden.
Hak persillen og drys den på brødet eller over retten ved servering.

Kilde: Landbrug & Fødevare

 
Print opskriften
Gem opskriften