Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling med hvidløgscrumb dertil gratinerede porrer

 

 


Kylling med hvidløgscrumb dertil gratinerede porrer
4 personer

Ingredienser:
2 bk. kylling brystfilet med hvidløgscrumb

Gratinerede porrer:
1 bdt. Porrer, 5-6 stk.
30 g smør      
30 g hvedemel
½ l sødmælk
150 g revet cheddar ost     
1 spsk. rosmarin, fint hakket
Salt og peber

Stegte marksvampe og blå druer:
500 g marksvampe    
250 g blå druer     
1 spsk. stegeolie     
1 spsk. timian, fint hakket
Salt og peber

Tilberedning:
Sæt foliebakken med kyllingen i en 180° C varm oven og steg dem i 25-30 minutter

Pil de yderste lag af porrerne så de alle har samme tykkelse. Skyl dem rigtigt godt for jord og skær dem i stave af samme længde. Kog dem 3-5 minutter i saltet vand, og køl efter følgende i koldt vand. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk godt, kom derefter mælken i, lidt efter lidt. Lad saucen koge igennem 8-10 minutter, tag gryden fra varmen og tilsæt cheddar. Smag saucen til med salt, peber og hakket rosmarin.
Kom porrerne i et ildfast fad og hæld bechamellen over. Gratiner sammen med kyllingen de sidste 12-15 min.
 
Skyl svampene, skær stokken af og del dem i 1/4. Pluk druerne fra stokken, skyl og halver. Rist svampene på en stegpande i olien. Når svampene er klar vendes de halverede druer og den hakkede timian i og smages til med salt og peber.

Server de stegte kylling brystfileter med de gratinerede porrer, stegte svampe og druer.

 
Print opskriften
Gem opskriften