Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling med myntetzatziki og græsk salat

 

 


Kylling med myntetzatziki og græsk salat
4 personer


Ingredienser:
1 hel kylling med 4% ekstra jomfru olivenolie og kryddersalt.

Foccacia:
2 1/2 dl lunkent vand
30 g gær
4 store spsk. græsk yoghurt
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
450 g hvedemel
20 sorte oliven, uden sten, delt i halve
Havsalt
5 stilke rosmarin

Tzatziki:
1 stor agurk
1/2 liter græsk yoghurt 2%
4 knuste fed hvidløg
3 spsk. finthakket mynte
Havsalt og friskkværnet peber

Græsk salat: 
5 store tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
20 sorte oliven med sten, gerne græske
200 g Feta
Oregano tørret

Tilberedning:
Foccacia: Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker. Rør godt. Kom hvedemelet i lidt af gangen til du har en let, glat dej.

Stil dejen et lunt sted og smør overfladen af dejen med olie. Lad dejen hæve i ca. en time.

Fordel dejen i en 20x30 cm bradepande. Dryp godt med olie, pres oliven ned i dejen, drys med rosmarinkviste og havsalt. Bages ved 225 grader øverst i ovnen i ca. 12 minutter til brødet er flot gyldent.

Læg den hele kylling i et ovnfast fad og steg den ved 180 grader i 55 minutter.

Skyl agurken og riv den groft, vrid fri for væde. Rør i yoghurt med finthakket hvidløg og mynte. Smag til med salt og peber.

Skær tomaterne i rustikke stykker, skyl og skræl agurken i et stribet mønster, skær i 1 cm tykke skiver, rens og skyl peberfrugten og skær den i ringe.

Anret sammen med feta og oliven, hæld olivenolie over og server til kyllingen.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften