Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling med rosmarinkartofler og myntesalsa

 

 


Kylling med rosmarinkartofler og myntesalsa
4 personer


Ingredienser:
En hel kylling med 4% ekstra jomfru olivenolie og kryddersalt
Saft fra en citron

Rosmarinkartofler:
1 kg nye kartofler
5 stilke rosmarin
10 hele, grønne oliven
10 hele, sorte oliven
8 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet peber

Tomat-Agurk-Mynte-Salsa: 
4 store stilktomater, uden kerner skåret i terninger
1 agurk, uden kerner skåret i små terninger
1 håndfuld mynte skåret
1 bananskalotteløg, finthakket
1/2 dl olivenolie

Tilberedning:
Start grillen eller tænd ovnen på 180 grader.

Fordel kartofler og oliven i et stort ovnfast fad, krydr med rosmarin, salt og peber.

Del kyllingen halvt igennem, pres den godt ud, prik den med en gaffel og dryp citronsaft over. Læg kyllingen over kartofler, hvidløg og oliven.

Steg kyllingen og kartoflerne i ca. 55 minutter.

Rør salsaen sammen og server til kyllinger sammen med godt brød.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften