Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling med tranebærkompot

 

 


Kylling med tranebærkompot
10 personer

20 stk. kyllingeoverlår
1½ kg små kartofler
½ dl olivenolie
½ dl groft salt
500 g kantareller
15 g smør
250 g brombær
250 g blåbær
grøn ærtetop

Tranebærkompot:
2 stk. økologiske appelsiner
500 g tranebær
2½ dl sukker
kværnet peber

Tilberedning:
Tænd ovnen på 210° C.
Start med at lave tranebærkompotten. Riv appelsinerne med et juliennejern og pres appelsinsaften, ca. 2. dl. Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde med appelsinskal, -saft og sukker. Kog det hele ind til en grov kompot i ca. 10 minutter. Smag tranebærkompotten til med kværnet peber og evt. ekstra sukker. 
Rens kartoflerne vend dem i olivenolie og salt og bag dem i ovnen i 30 minutter. Pensl kyllingelårene med olie og steg dem i ovnen i 20 minutter på nederste rille. Rens kantarellerne og steg dem i smør på panden i et par minutter. Tilsæt blåbær og brombær og steg i yderligere 1 minut. Anret de bær og svampe med kyllingelår, tranebærkompot og saltbagte kartofler. Pynt evt. med frisk grøn ærtetop. 
 

 
Print opskriften
Gem opskriften