Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling Danoise med rabarberkonpot fra Sjælland

 

 


Kylling Danoise med rabarberkonpot fra Sjælland
10 personer

Ingredienser:
20 stk. kyllingeunderlår
½ dl rapsolie
salt
1½ kg nye kartofler
1 bundt persille
2 stk. citroner

Rabarberkompot
1 kg g rensede rabarber, evt. frost
2 dl sukker (60 g)
1 vaniljestang
1½ dl vand

Flødedressing:
½ dl frisk citronsaft
½ dl sukker
½ l piskefløde
salt og kværnet peber

Tilberedning:
Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Læg rabarberne i en gryde og vend dem med sukker. Flæk vaniljestangen på langs og kom den i gryden. Tilsæt vand og kog rabarberne møre i ca. 10 minutter. Hæld kompotten i en skål og server den afkølet til kyllingelårene.

Flødedressingen: Pisk citronsaft med sukker, tilsæt piskefløden og pisk til en ensartet creme. Smag til med salt og kværnet peber og evt. mere citronsaft.

Tænd ovnen på 180° C.

Dup kyllingelårene med køkkenrulle, pensl med rapsolie og drys med salt. Steg kyllingelårene i ovnen i 20 minutter.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12 minutter. Hak persillen groft og vend det med revet citronskal. 

Drys kyllingelårene med citronpersille 5 minutter inden de er færdig stegt.

Vend de kogte kartofler i resten af citronpersillen og server dem til de varme kyllingelår med rabarberkompot og flødedressing.

 

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften