Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Sprødstegt kylling med æble-peberrodskompot

 

 


Sprødstegt kylling med æble-peberrodskompot
10 personer

Ingredienser (10 pers.)
2 bdt nye gulerødder, 50 stk.
20 stk. kylling underlår/overlår
1 dl rapsolie
salt og peber

Appelsinlage:
1 stk. rød chili
4 stk. appelsiner, skal og saft
1½ dl hvidvinseddike
3 dl vand
4 spsk. flydende honning
1 spsk. spidskommen
salt og peber

Æble-peberrodskompot:
12 stk. æbler
1½ dl vand
1 stk. citron
2 spsk. reven peberrod
3 spsk. timian
kværnet peber

Tilberedning:
Rens gulerødderne, behold lidt top på og halver dem på langs. Rens chilien og hak den fint. Riv skallen af appelsinerne evt. med et juliennejern og pres dem for saft. Kog appelsinsaften op med hvidvinseddike, vand, chili, honning, spidskommen, salt og peber. Hæld appelsinlagen over gulerødderne og lad dem trækker i lagen i et par timer.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand og citronsaft og kog dem møre under svag varme. Rør i æblerne undervejs og mos dem let. Lad æblekompotten køle af og smag til med revet peberrod, timian og kværnet peber.

Tænd ovnen på 200 grader.
Smør kylling lårene i rapsolie og drys med salt og peber. Læg kylling lårene på en bradepande og steg dem i ovnen i 20 minutter. Server de sprøde kylling lår til de appelsinsyltede gulerødder og den lækre æble-peberrodskompot.

 
Print opskriften
Gem opskriften