Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Grillstegt and med melon- og squashsalat

 

 


Grillstegt and med melon- og squashsalat
4 personer

Ingredienser:
1 and, ca. 3 kg
Salt og peber

Melonsalat:
1 melon, ca. 800 g – fx galia eller honningmelon eller ½ af hver
1 agurk
2 rødløg
½ rød chili
1 lime
1 spsk olie
½ bakke mynte

Squashsalat:
150 – 200 g bønner
1-2 spsk pinjekerner
2 fed hvidløg
1-2 squash, ca. 300 g
2 spsk olie
2 spsk balsamico eller anden vineddike
1-2 spsk rosiner
½ bakke basilikum

Tilbehør
6 skiver grovbrød

Tilberedning:
Tænd op i grillen med briketter med stor brændværdi.
Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden. Tag posen med indmad ud. Gå anden efter for evt. fjerrester. Fjern gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen. Fjern rester af indvolde m.v. fra andens indre. Skyl anden. Krydr indvendigt og udvendigt med salt og peber.

Steg anden ved indirekte varme. Dvs kullene lægges ud til siderne eller i den ene side og under anden sættes en foliebakke til opsamling af fedt. Læg anden på risten med ryggen nedad. Læg låg på og steg 45 minutter. Vend anden og steg yderligere 1 time under låg. Tjek om anden er gennemstegt ved at vri-de/skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.

Skær melonen igennem og fjern kerner og skrællen. Skær melonen i mundrette stykker. Skær agurken igennem på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurkerne i skiver. Skær rødløgene i små tern. Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. Skær chilien i tern. Bland melon, agurk, rødløg og chili i en skål. Lav en dressing af limesaft, olie, salt og peber. Smag den til.
Hæld dressingen over melonsalaten og vend hakket mynte i. Kan stilles i køleskab op til 1 døgn før den skal spises.

Kog bønnerne.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Snit de rensede hvidløgsfed i tynde skiver.
Skær squash i ca. 4 mm tykke skiver på langs. Skær skiverne i ca. 4 cm lange stykker.
Varm lidt af olien på en pande ved god varme. Rist de snittede hvidløg til de er let gyldne, hvis de bliver for mørke, bliver de bitre. Tag hvidløgene af panden. Kom mere olie på panden og steg squashskiverne gyldne på begge sider – et lag ad gangen. Læg squashene i et fad efterhånden, som de er stegte. Kog panden af med balsamico. Krydr med salt og peber. Vend rosiner, pinjekerner, bønner og basilikumblade i. Smag salaten til. Salaten kan laves flere timer i forvejen og stilles i køleskabet, blot man venter med at komme pinjekerner og basilikum på til lige før servering.

 
Print opskriften
Gem opskriften