Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Mortens and med rodfrugter

 

 


Mortens and med rodfrugter
4 personer

Ingredienser:
1 and ca. 3 kg    
Salt og peber
Evt. 1 citron
 
Ovnbagte rodfrugter:
500 g gulerødder
500 g persillerødder eller pastinak
1 spsk. ingefær, revet
1 tsk. honning
1 spsk. soja sauce
1 spsk. olie

Tilbehør:
Salat
6 skiver grovbrød

Tilberedning:
Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden. Tag posen med indmad ud. Gå anden efter for evt. fjerrester. Fjern gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen. Fjern rester af indvolde m.v. fra andens indre. Skyl anden.

Krydr indvendigt og udvendigt med salt og peber. Kom evt en citron skåret i skiver inden i anden. Luk med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på risten i en bradepande. Læg bagepapir på bagepladen. Sæt anden i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg anden ca. 1½ time.

Skær gulerødder og persillerødder i tykke stave.
Bland marinaden af ingefær, honning, soja og olie.

Vend rodfrugterne i marinaden. Vend anden, så ryggen er nedad og stil bradepanden i den ene side af bagepladen. Læg grøntsagerne på resten af bagepladen med bagepapir. De skal gerne ligge i ét lag. Krydr med salt og peber.

Fortsæt stegningen ved 200 grader i ca. 30 minutter til rodfrugterne er gyldne og møre. Vend dem evt. efter 15-20 minutter.

Skru op til 225 grader, hvis anden ikke er sprød. Tjek om anden er gennemstegt, ved at vride/skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.

Server Mortens And med de varme rodfrugter.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften