Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Gammel-daws kyllingesteg

 

 


Gammel-daws kyllingesteg
4 personer

Ingredienser:
1 stk. Holger (1 hel kylling)
1 bdt. persille
Salt og peber
2 dl vand

Skysovs:
½ l kyllingefond
Kulør
Majsstivelse
Salt og peber

800 g sommerkartofler, skrubbede
1 spsk. persille, hakket

Agurkesalat:
1 stk. agurk, skåret i tynde bånd med en tyndskræller
1 dl eddike
2 spsk. rørsukker
1 knsp. citronskal, revet fra usprøjtet citron.
Salt og peber

Gl. dags sommersalat:
1 stk. sommersalat
1 dl fløde
2 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker
Salt og peber

Tilberedning:
Skyl kyllingen og fjern evt. rester af indmad. Gnid den indvendigt med salt og peber og fyld med persille. Læg den i bunden af et ildfast fad med 2 dl vand. Steg kyllingen i ovnen ved 200° C i 30 min, tag ud og hæld kogeskyen fra i en gryde. Stil kyllingen tilbage i ovnen i yderligere 45 min.

Hæld kyllinge fonden i gryden med kogeskyen og reducer til halvdelen. Jævn med majsstivelse og tilsæt kulør, salt og peber.

Kog kartoflerne i saltet vand ca. 20 min.

Vend ingredienserne til agurkesalaten sammen.

Rør fløde, sukker, citronsaft samt salt og peber sammen og lad det stå 15 min. Rengør salaten og skær den i 1/8.
Skær kyllingen ud og anret med kartofler, skysovs og salat overtrukket med flødedressing.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften