Søgning

   Tema
   Søgeord

Filet af overlår Maries Opskrifter Kylling med Olivenolie Marinader & Rubs Kylling på Grillen Dip, Dressing & Sauce Aftensmad Udnyt resterne... Små lette retter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Hel Kylling Lår Brystfilet & bryststeg Hakket Kylling Wings Inderfilet Madpakker & Sandwich Supper Salater Sommeropskrifter And
 

Gammel-daws kyllingesteg

 

 


Gammel-daws kyllingesteg
4 personer

Ingredienser:
1 stk. Holger (1 hel kylling)
1 bdt. persille
Salt og peber
2 dl vand

Skysovs:
½ l kyllingefond
Kulør
Majsstivelse
Salt og peber

800 g sommerkartofler, skrubbede
1 spsk. persille, hakket

Agurkesalat:
1 stk. agurk, skåret i tynde bånd med en tyndskræller
1 dl eddike
2 spsk. rørsukker
1 knsp. citronskal, revet fra usprøjtet citron.
Salt og peber

Gl. dags sommersalat:
1 stk. sommersalat
1 dl fløde
2 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker
Salt og peber

Tilberedning:
Skyl kyllingen og fjern evt. rester af indmad. Gnid den indvendigt med salt og peber og fyld med persille. Læg den i bunden af et ildfast fad med 2 dl vand. Steg kyllingen i ovnen ved 200° C i 30 min, tag ud og hæld kogeskyen fra i en gryde. Stil kyllingen tilbage i ovnen i yderligere 45 min.

Hæld kyllinge fonden i gryden med kogeskyen og reducer til halvdelen. Jævn med majsstivelse og tilsæt kulør, salt og peber.

Kog kartoflerne i saltet vand ca. 20 min.

Vend ingredienserne til agurkesalaten sammen.

Rør fløde, sukker, citronsaft samt salt og peber sammen og lad det stå 15 min. Rengør salaten og skær den i 1/8.
Skær kyllingen ud og anret med kartofler, skysovs og salat overtrukket med flødedressing.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften