Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Hvid kylling som springrolls

 

 


Hvid kylling som springrolls
4 personer

Ingredienser:
1 hel kylling
ca. 4 liter vand
1 spsk. havsalt
120 g frisk ingefær
2 løg, i kvarte
2 spsk. sesamolie (kan udelades)
2 fed hvidløg, i kvarte

Tilbehør:
1 pakke rispapir
1 bakke spirer
1 bdt. radiser

Agurkerelish
2 skoleagurker 
2 forårsløg 
1 spsk. sesamolie 
1 spsk. limesaft 
1 tsk. salt

Ingefærolie:
1 dl vindruekerne eller solsikkeolie
2 spsk. frisk ingefær, ultrafint hakket eller fintrevet

Tilberedning:
Skræl ingefær og skær den i skiver. Kom ingefær, hvidløg, løg, sesamolie og vand i en stor gryde og lad det koge op.
Gnid kyllingen med salt og kom den i det kogende vand med brystsiden nedad. Lad vandet koge op og skru straks ned for varmen. Vandet må kun lige bevæge sig lidt i overfladen.
Lad kyllingen simrekoge i 30 minutter. Sluk for varmen og lad kyllingen trække under låg i 50 minutter.
Tag kyllingen op og skær lårene og vingerne fra.
Skær resten af kødet i tynde skiver og hold det lunt.
Læg rispapir i koldt vand til det bliver blødt.
Kom kød, spirer og radisestykker på midten og fold siderne omkring som til små forårsruller og server dem med agurkerelish og ingefærolie til at dyppe i.

Agurkerelish:
Skræl agurker og skær dem i små tern. Skær forårsløg i tynde ringe og vend det hele med sesamolie, limesaft og salt.

Ingefærolie: 
Hak ingefær meget fint eller riv det fint og kom det i en skål der kan tåle varme. Kom olie i en gryde og varm det op til det er meget varmt. Hæld den varme olie over ingefæren og lad det køle helt ned.

 
Print opskriften
Gem opskriften