Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Hel kylling med blomkålssalat og tomat vinaigrette

 

 


Hel kylling med blomkålssalat og tomat vinaigrette
4 personer

Ingredienser:
1 stk. hel økologisk kylling
1 stk. citron (usprøjtet)  
1 pk. estragon   
Salt og peber
Stegesnor

Blomkålssalat:
1 stk. blomkål
2 spsk. græskarkerner
2 spsk. estragon, hakket
1 tsk. brun farin
1 spsk. livenolie
Reven citronskal
1 tsk. citronsaft
Salt og peber

Tomat vinaigrette:
2 store tomater
1 spsk. soltørrede sorte oliven
2 tsk. kapers
1 spsk. skalotteløg, finthakket
Olivenolie
Salt
Hvid balsamico

Tilberedning:
Klargør kyllingen. Riv skallen af citronen og gem til blomkåls salat. Pluk bladene af frisk estragon og gem ligeledes. Krydr kyllingen indvendigt med salt og peber. Prik citronen med en gaffel hel vejen rundt og fyld den og estragonstilkene i kyllingen som bindes op med stegesnor. Læg kyllingen på grillen og grill i cirka 1 time under låg (200C).

Pluk bladene af blomkål og læg dem i koldt vand. Skyl blomkål og skær i små buketter. Rist græskarkernerne på pande i lidt olivenolie og hak groft. Dræn blomkålsbladene og snit fint på tværs af stokken. Blancher bladene let i saltet vand. Vend blomkålsbuketter, græskarkerner, citronskal, olivenolie, brun farin og citronsaft sammen og lad salaten trække en time. Vend hakket estragon og de snittede blancherede blomkålsblade i salaten og smag til med salt og peber.

Del tomaterne i kvarte og skær kernerne fra. Læg tomatkernerne i en sigte over en skål og salt let. Skær tomat kødet i små tern. Befri de sorte oliven for sten og hak groft. Hak kapers groft. Vend tomat tern, oliven, kapers og finthakket skalotteløg sammen hæld den væske fra tomatkernerne som har samlet sig i skålen over ovenstående og tilsæt 2/3 mængden olivenolie. Smag til med salt og hvid balsamico.

Del den grillede kylling i lår og bryster og server med salat på blomkålssalat og tomat vinaigrette.

 
Print opskriften
Gem opskriften