Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kyllingelår med risotto

 

 


Kyllingelår med risotto
4 personer

Ingredienser:
4-6 stk. kyllingelår
2 spsk. acaciehonning
2 spsk. limesaft
1 tsk. fintrevet limeskal
350 g risottoris
1,5 l fjerkræbouillon
175 ml. hvidvin
40 g smør
5 spsk. friskrevet parmesanost
2 spsk. finthakket persille
2 fed hvidløg, rives fint el. knuses
250 g asparges, snittes fint diagonalt
Salt og peber, frisk fra kværn

Tilberedning
Honning og limesaft samt limeskal røres sammen og krydres med salt og peber.

Kyllingelårene vendes i blandingen og trækker 15-20 min. Lårene grilles til gennemstegt ca. 30 min. ved middel varme.
(kan også steges i en forvarmet ovn ca. 20 min. ved 190° C).

Risene sauteres i 20 g smør ca. 2 min. vin tilsættes og der røres jævnligt til risene har absorberet al vinen. Bouillon tilsættes ca. 2 dl ad gangen, lad risene absorbere væden før mere tilsættes. Under denne procces røres der jævnligt.

Når risene er møre (ca. 20 min.) vendes de med 20 g smør, parmesanost, asparges, hvidløg og persille. Smag til med salt og peber og server straks med de varme kyllingelår.

Ønskes knapt så rå asparges - kan disse koges 4-5 min. inden de vendes med de øvrige ingredienser.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften