Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Spicy gulerodssuppe med kylling

 

 


Spicy gulerodssuppe med kylling
10 personer

1. Basissuppe:
3 hele majskyllinger
40 g smør
4 spsk olivenolie
3 stk. gulerødder
2 stk. løg
1 l vand
3 stænger bladselleri
4 stk. laurbær
20 stk. peberkorn
 
Tilberedning:
Brun majskyllingerne i en gryde med lidt smør og olivenolie. Skræl gulerødderne, pil løgene og skær dem i grove stykker. Tilsæt vand, gulerødder, løg, bladselleri, laurbær og peberkorn i gryden og lad kyllingerne simre under låg i ca. 50 minutter til de er gennemstegte. Tag kyllingerne op og gem kogelagen til suppen (Spicy gulerodssuppe med kylling). Pil kødet af alle kyllingerne og anvend halvdelen af kødet og skroget til suppen og resten af kødet til kyllingetærten.

2. Spicy gulerodssuppe med kylling

Ingredienser:
3 stk. kyllingeskrog (Basissuppe)
25 g smør
1½ kg gulerødder
1-2 stk. løg
3 fed hvidløg
2 spsk. karry
1 stk. rød chili
150 g ingefær
Salt og peber
Kyllingekød fra en kylling (Fra basissuppen)
1 bdt. forårsløg
Frisk koriander

Tilberedning:
Del kyllingeskrogene i grove stykker og brun dem i en gryde med smør. Tilsæt kogelagen fra basissuppen, tilsæt vand op til ca. 3 liter og kog kyllingeskroget i ca. 1 time.

Si kyllingelagen i et rent viskestykke og gem kogefonden til suppen. Kasser kyllingeskrog og grønt.

Skræl gulerødder, løg og hvidløg og skær det i grove stykker.

Rist karryen af i en gryde, tilsæt olie, gulerødder, løg og hvidløg og rist det i karryolien i et par minutter. Tilsæt kyllingefond så grønten dækkes og kog det i 15-20 minutter.

Rens chilien, skræl ingefæren og hak det fint. Tilsæt chili og ingefær i suppen i de sidste 3 minutter.

Blend suppen og smag til med salt og peber. Spæd evt. til med mere vand/kyllingebouillon, hvis den synes for tyk.

Tilsæt kyllingekødet og varm suppen op i et par minutter.

Anret suppen i skåle og pynt med hakket forårsløg, kogt kyllingekød og friske koriander.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften