Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Helstegt kylling PLUS æbler

 

 


Helstegt kylling PLUS æbler
4 personer

1 hel udbenet kylling (man kan få slagteren til at gøre det, hvis man ikke selv har mod på at prøve)

Fyld:
4 stk. æbler skåret i både
1 kvist af frisk rosmarin
2 stk. løg, groft hakket
lidt groft salt
lidt olie til pensling af kyllingen

Hvedeøl sky
1 dl god mørk hønsefond
1 stk. skalotteløg, finthakket 
½ fed hvidløg, finthakket
2 kviste frisk timian  
1 spsk. balsamico  
1 spsk. Honning.
2 spsk. Hvedeøl

Læg 3 lags sølvpapir på skærebrættet ca. 40 x 40 cm. Smør sølvpapiret med lidt olie.
Bred den udbenede kylling ud på sølvpapiret og drys med salt. Fyld kyllingen med æblerne, de hakkede løg og den friske rosmarin
Rul kyllingen stramt sammen og åben forsigtigt sølvpapiret, resultatet skal være som en rullesteg.
Kyllingerullestegen bindes op med stegesnor. Bind godt rundt om hele stegen fra den ene ende til den anden. Pensles til sidst med lidt olie og drysses med groft salt.

Stegen er nu klar til at blive stegt i ovnen ved 160° C i 1 til 1 ½  time til stegen har en kerne temperatur på min 75° C. 

Hvedeøl sky
Sauter løg og hvidløg i 20 g  smør i 1 min. Tilsæt balsamico og lad det reducere næsten helt væk.
Tilsæt honning og lad det småkoge i 2 min. tilsættes timian og grundfonden. Lad det hele koge let ind. 
Tilsæt og rør 20 g smør i skyen. Smag saucen til med lidt hvedeøl, salt og citronsaft. Hold skyen varm til senere brug i opskriften.

Anretningen
Anret nu som vist på billedet med en skive af stegen og kom hvedølsskyen rundt om rullestegen 
Retten kan pyntes med lune svesker, stegte løg og fint hakkede nødder.

 
Print opskriften
Gem opskriften