Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Helstegt Majskylling med fritter og bagt hvidløgsaioli

 

 


Helstegt Majskylling med fritter og bagt hvidløgsaioli
4 personer

1 Hel MajsPlus Kylling
2 spsk. All-round krydderi
2 spsk. olie
4 bagekartofler
4 søde kartofler
4 spsk. olie
3 tsk. paprika
Salt og peber
1 helt hvidløg (en buket)
100 g creme fraiche 38%
150 g mayonnaise

Kyllingen: Smør lidt olie over kyllingen, drys med all-round krydderi og steg i ovnen i cirka 60 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) eller på grillen, ved in­direkte varme, indtil kødsaften er helt klar. 

Fritter: Skræl alle kartoflerne, skær i stave og læg dem på en bradepande. 
Vend bagekartoflerne med olie, salt og peber. 
Kom paprika på de søde kartofler.
 
Aioli: Del det hele hvidløg i to og kom lidt olie over. Sæt det på bradepanden sammen med ­kartoflerne og steg det i ovnen cirka 60 minutter.
Tag de færdigbagte hvidløg ud af skallen og mos (evt. med lidt vand). Vend med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
 
Servere kyllingen med fritter, aioli og eventuelt en ­frisk salat.
 
Print opskriften
Gem opskriften