Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Pizza med kylling og “Mikado”

 

 


Pizza med kylling og “Mikado”
4 personer

2 stk. kyllingebrystfilet uden skind og ben
2 ruller pizzadej, færdiglavet fra køl
140 g koncentreret tomatpuré
3 dl kraftig fjerkræbouillon
600 g rodfrugter, skrælles og skæres i stave (f.eks. gulerødder, rødbeder, knoldselleri og kartofler) 
2-3 spsk. olivenolie
1 spsk. rapsolie el. anden vegetabilsk olie
 
Pizzadej 
15 g gær
250 g hvedemel
1 dl lunkent vand


Pizzadej  
Gæren opløses i vandet og mel tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes til blød og smidig konsistens.
Overdækkes og hæver til dobbelt størrelse. Pres og stræk dejen med fingerspidserne til ønsket størrelse og tykkelse.
Brug ikke kagerulle. 
 
Kyllingebrysterne skæres i mindre stykker, krydres med salt og peber og sauteres kort i rapsolie 3-4 min.

Rodfrugterne vendes med olivenolie, salt og peber og bages i en forvarmet ovn. ca. 20 min. ved 200°C. 

Tomatpuréen røres sammen med bouillonen og krydres med salt og peber.
 
Pizzadejen skæres ud i ønsket størrelse og form og tomatpuréen smøres på. 
Fordel kyllingen på pizzaerne og lad dem hvile 5 min.
Bages i en forvarmet ovn ca. 12 min. ved 200°C.
Drys evt. med frisk oregano og basilikum. 
 
Print opskriften
Gem opskriften