Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Filopizza

 

 


Filopizza
4 personer

Ingredienser:

2 stk. kylling brystfilet
1 tsk. finthakket rosmarin
2 spsk. finthakket soltørret tomat
2 fed hvidløg, knuses
6 ark filodej, frost
1 stk. æg til pensling
1 spsk. tomatpuré
3 spsk. hønsebouillon
1 tsk. tørret oregano
Salt og peber, frisk fra kværn
madfolie
evt. frisk oregano til pynt
evt. syltede hvidløg
evt. syltede chilifrugter

Tilberedning:
Kylling brysterne flækkes til fire flade stykker. Stykkerne bankes let med håndfladen, så de er nogenlunde lige tykke, og lægges i et rektangel på folien ca. 20 x 12 cm.
Rosmarin, tomat og hvidløg røres sammen og fordeles over kyllingen.
Kyllingen
rulles nu forsigtigt sammen og holdes sammen ved hjælp af folien, rul til der er ca. 8 lag folie om rullen. Enderne på rullen snurres stramt sammen og bindes med bomuldssnor.
Hvis rullen er løs gentages processen til den er helt stram.
Rullen koges i vand 15 min. og afkøles langsomt i vandet.
Filodejarkene pensles hver især med æg og lægges sammen. Stik 8 små cirkler ud med en udstikker, eller skær efter en kop. Rør tomatpuré, bouillon og oregano sammen og fordel massen på de 8 “pizzaér”. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ca. 10 min. v. 180°C til de er gyldne og sæt dem tilside. Den afkølede kyllingerulle skæres i skiver af ca. 1 cm.
(det næmmeste er at skære skiverne med folien på og så fjerne den efterfølgene).
Skiverne lægges på filopizzaerne og der pyntes evt. med frisk oregano.
Server evt. med syltede hvidløg og chili.
Tip: Rullen kan sagtens laves dagen før og skæres ud på dagen.


 

 
Print opskriften
Gem opskriften