Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Kylling med abrikos

 

 


Kylling med abrikos
4 personer

Ingredienser:
12 stk. kylling inderfileter
1½ dl spsk. havsalt, flager
1 dl hakket frisk timian
3 dl hvidvin
1 l kyllingebouillon
5 stk. timiankviste
2 stk. hvidløg, pillede
Solsikkeolie
Rismel

Abrikoskompot:
600 g abrikoser
2 dl vand
3 spsk. sukker
1 rød chili
4 spsk. mynte


Tilberedning:
Skyl abrikoserne, udsten dem, og kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog abrikoserne ved svag varme i ca. 45 minutter til vandet er kogt ind, og abrikoserne er møre og lette at røre sammen. Lad abrikoskompotten køle af og tilsæt hakket chili og mynte.

Vend havsaltet godt rundt med hakket timian. Kom hvidvin, bouillon, timiankviste og hvidløg på panden og lad det koge op. Pocher inderfileterne på panden over middelvarme i ca. 2 minutter på hver side. Tag kyllingen fra panden og lad dem afkøle let.

Varm solsikkeolien op på en sautépande. Vend inderfileterne i rismel og steg dem gyldne i olien i ca. 1 minut på hver side. Lad kyllingebidderne dryppe af på køkkenrulle, og drys dem med timiansalt. Nyd de sprøde kyllingebidder til hjemmelavet abrikoskompot.


TIP: Timiansaltet kan holde sig længe i en lufttæt beholder, og smager fantastisk i mange retter.

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften