Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Tarteletter med grøn kyllingefrikassé

 

 


Tarteletter med grøn kyllingefrikassé
4 personer

Ingredienser:

1 rulle butterdej 1 rulle., frisk (kan købes i de fleste supermarkeder)
Olie til pensling af forme
½ stk. æg, sammenpisket

Ovnfaste forme 4 stk., som souffleforme eller små skåle
4 dl ”Bagenødder” evt tørrede kikærter eller bønner

Kyllingefrikassé
15 g smør
1 1/2 spsk. hvedemel.
2  dl kyllingefond
1 dl mælk/fløde
1 bdt forårsløg, renset og skåret i mundrette stykker
2 spsk. dild, hakket
2 spsk. persille, hakket
1 tsk. dijonsennep
2 stk. kogt kyllingebryst, evt. en rest
Salt og peber


Tilberedning:
Pensl formene med lidt olie og skær butterdej ud i kvadrater på 12-14 cm og læg butterdejen i de smurte forme. For formene med bagepapir og fyld bagenødderne i. Dette forhindrer, at butterdejen hæver op.
Bag tarteletterne ved 190° C i 20 min. Tag dem ud af ovnen og løft forsigtigt de varme bagenødder op med bagepapiret. Stil formene ind i ovnen igen og bag yderligere 3-4 min.

Smelt smøret i en gryde og rør melet i. Tilsæt gradvist kyllingefond og mælk, og kog op med sennep og forårsløg under omrøring. Tilsæt efter 3 min. kyllingekød, skåret i mundrette stykker og hakkede urter. Smag til med salt og peber.
Hæld den varme kyllingefrikassétarteletterne og server straks.

 
Print opskriften
Gem opskriften