Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Asiatisk kyllingesuppe

 

 


Asiatisk kyllingesuppe
2 personer

Ingredienser:
200–250 g kyllingebrystfilét
75 g ægnudler
½-1 rød chili
1 stængel citrongræs
2-3 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk olie
½ l hønsebouillon eller en rest kyllingesuppe
1-2 gulerødder, ca. 125 g
125 g grønne asparges
1-2 spsk sojasauce
1-2 tsk fishsauce
3-4 stilke mynte
¼ -½ bakke koriander

Tilbehør:
2 grovboller, ca. 100 g

Tilberedning:
Læg ægnudlerne i en skål. Hæld kogende vand over. Dæk skålen med stanniol, låg eller en tallerken. Lad det stå 10-15 minutter til nudlerne er møre.

Dup kyllingebrysterne tørre med køkkenrulle og skær dem i helt tynde skiver.

Skær chilien igennem på langs, fjern kerner og mellemvægge og skær den i tynde strimler eller tern. Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade. Snit den hvide del af citrongræsset meget fint - der skal bruges 1-1½ spsk. Skræl og riv ingefæren fint – der skal bruges 1-1½ tsk.

Hak hvidløget fint.

Kom olien i en gryde ved middel varme og tilsæt chili, citrongræs, ingefær og hvidløg. Svits et par minutter – krydderierne må ikke blive gyldne/brune. Tilsæt bouillon og lad det koge et par minutter. Vend kyllingekødet i den kogende bouillon og bring det i kog. Tilsæt gulerødder i tændstiktynde strimler og asparges i mindre stykker. Lad det koge nogle minutter – grøntsagerne skal stadig have bid. Tilsæt afdryppede nudler og lad suppen blive varm. Smag til med sojasauce og fishsauce.

Vend fintsnittet mynteblade og korianderblade i den asiatiske suppe ved servering.

 

Kilde: Landbrug & Fødevarer 

 
Print opskriften
Gem opskriften