Asiatisk kyllingesuppe

Asiatisk kyllingesuppe

Samlet arbejdstid: 35 min
Tilberedningstid: 15 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Tilberedning

  1. Læg ægnudlerne i en skål. Hæld kogende vand over. Dæk skålen med stanniol, låg eller en tallerken. Lad det stå 10-15 minutter til nudlerne er møre.  
  2. Dup brystfileterne tørre med køkkenrulle og skær dem i helt tynde skiver.
  3. Skær chilien igennem på langs, fjern kerner og mellemvægge og skær den i tynde strimler eller tern. Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade. Snit den hvide del af citrongræsset meget fint - der skal bruges 1-1½ spsk. Skræl og riv ingefæren fint – der skal bruges 1-1½ tsk. Hak hvidløget fint.
  4. Kom olien i en gryde ved middel varme og tilsæt chili, citrongræs, ingefær og hvidløg. Svits et par minutter – krydderierne må ikke blive gyldne/brune.
  5. Tilsæt bouillon og lad det koge et par minutter. Vend kyllingekødet i den kogende bouillon og bring det i kog.
  6. Tilsæt gulerødder i tændstiktynde strimler og asparges i mindre stykker. Lad det koge nogle minutter – grøntsagerne skal stadig have bid.
  7. Tilsæt afdryppede nudler og lad suppen blive varm. Smag til med sojasauce og fishsauce. Vend fintsnittet mynteblade og korianderblade i den asiatiske suppe ved servering.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere