Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Morfars svampesuppe

 

 


Morfars svampesuppe
10 personer

Ingredienser:
5 stk. kyllingebrystfiléter
2 spsk. smør
1 spsk. olie
2-3 dl vand
1,2 kg blandede svampe (evt. Kantarel, Karl Johan)
3 små skalotteløg
70 g smør
3 kviste timian
2½ dl hvidvin
7 dl kyllingebouillon + lage
¼ l piskefløde 
Salt og peber
Timian

Tilberedning:
Skær sener og fedt fra kyllingebrystfiléterne og brun dem på panden i smør og olie.

Tilsæt vand halvt op af brystfiléterne og lad dem pochere i lagen i 5 minutter på hver side ved svag varme. Læg brystfiléterne til side og gem kogelagen.

Rens og børst svampene rene. Pil skalotteløgene og skær dem i tern. Smelt smørret i en gryde, tilsæt svampe og løg og rist det i et par minutter med timian.

Tag ¼ af svampene fra og gem dem i en skål. Kom hvidvin i gryden og lad det koge ind. Tilsæt kyllingelage, -bouillon (i alt ca. 8 dl) og fløde og lad det koge op.

Blend suppen groft med en stavblender og spæd evt. til med ekstra bouillon, hvis den er for tyk.

Findel de kogte kyllingebryster i strimler.

Kog suppen op med kyllingestykker og smag til med salt og peber.

Anret suppen med ristede svampe og frisk timian.

 

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften