Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Fin karrysuppe med gurkemeje

 

 


Fin karrysuppe med gurkemeje
4 personer

Ingredienser:
1 økologisk kylling
2 finthakkede skalotteløg
25 g smør
2 tsk karry
2 tsk gurkemeje
2 dl tør hvidvin
1 gulerod i mindre stykker
1 porre i 5 cm stykker
1 løg i både
2 laurbærblade
2 tsk salt
2 æbler i små tern
2½ dl piskefløde eller kokosmælk
Citronsaft
Basilikum

Tilberedning:
Del kyllingen i 10 stykker (4 lår, 2 vinger og 4 bryst).

Sauter skalotteløg i olie i en rummelig gryde med karry. Hæld hvidvin på og kog den ned til det halve.

Læg kyllingestykker, gulerod, porre og løg i og dæk med vand og tilsæt salt. Lad simre under låg i 30 minutter.

Tag bryststykkerne op og kog resten i yderligere 15 minutter.

Si 1¼ liter af suppen over i en ren gryde og skum den for fedt.

Pil kødet af kyllingen og skær det i mindre stykker. Kom det i gryden og varm op med æbler og piskefløde.

Smag til med salt, peber, citronsaft og pynt med basilikum.

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften