Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Gammeldags hønsekødssuppe

 

 


Gammeldags hønsekødssuppe
4 personer

Ingredienser:
1 kylling, ca. 1800 g
1-2 kraftben
½-1 spsk salt
2-3 gulerødder, ca. 200 g
2 porrer, ca. 250 g
1 pastinak, ca. 75 g
¼-1/2 selleri, ca. 400 g
½ bundt persille
2 kviste timian
Kødsnor, tefilter eller kaffefilter
8 peberkorn
600 g kød- og melboller, fedtreducerede, frosne

Tilbehør:
300 g brød fx grovflutes

Tilberedning:
Læg kyllingen og kraftbenene i en stor gryde og hæld ca. 2 l vand ved, så det netop dækker. Bring det i kog og skum. Skum nogle gange, så suppen bliver klar. Tilsæt salt. Tilsæt grøntsagerne i hele stykker. Bind persille og timian sammen med kødsnor eller kom buketten i et tefilter, før det kommes i gryden sammen med peberkorn. Læg låg på og kog kyllingen ved svag varme. Tag grøntsagerne op efter ca. en halv times kogning, når de er møre. Kog kyllingen ca. 1 time, til den er mør.
Tag kyllingen og kraftbenene op. Kasser kraftbenene og brug kyllingen til fx kylling i sur-sød peberrodssauce, karrysauce m.v.
Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen. Skær gulerødder, selleri og pastinak i tern og porre i skiver og kom dem i suppen sammen med kød- og melboller. Varm suppe og boller – melboller må ikke koge. Smag til med salt og peber.


Kilde: Landbrug & Fødevarer

 
Print opskriften
Gem opskriften